Tillbaka, ÄNTLIGEN – med Giant Alpecins korta intervaller

Efter en vecka med confit au canard, pain au chocolat och andra delikatesser så var det ju dags att känna lite på den spolformade kroppen. Hade jag blivit lika rund i kanterna som jag kände mig?

Efter lite test av Mattias Recks korta och långa intervaller och hans efterföljande kommentar så tog jag mod till mig och mailade mannen. Det var ju jätteintressant att få höra mer om hur Giant Alpecin tränar.

Snabbt svar och raka besked. En sak som jag funderade på var vad man ska göra av de där 20 s. Låg effekt eller vila eller vad? Var målet så hög medeleffekt som möjligt?

Beroende på vilket ”fordon” som Mattias uttryckte det så skulle man slå av på bästa sätt. Inte behålla tryck i lår och lungor. Att gå ner på 50-60 i kadens resulterar fortfarande i 270-330 W, lite högt och under 50 i kadens blir ju nästan svårt att trampa. Vad är kvar då? Trampa baklänges tänker jag då, bara att testa, ju!

Hoppade upp på monarken med 5 kg belastning, petade igång Garmin som räknade ner mot 4×6 min 40/20. De första två omgångarna gick lite för lätt så jag la på 0,5 kg till i korgen. Då sved det ordentligt. Bra!

image

Att få trampa baklänges 20 s mellan gav bara lite vila sen sköt pulsen iväg igen. Sjukt jobbigt!

Strava säger inte så mycket, tiden över 90 % blev inte så lång eftersom jag körde de två första på lite för lågt motstånd.
https://www.strava.com/activities/494240531

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: