Graveliaden

Min cross går ju lite dubbelt som grusvägsracer på andra sidan nyår så nu när temperaturen klev över nollan en vecka så var jag snabb och bytte över till grusvägsdäcken. Mest för att slippa de tunga och trista dubbdäcken, i min enfald trodde jag ju att lite töväder skulle innebära is- och frostfritt. Så var det ju inte riktigt. I början var det minusgrader och lite blankt på vägen så då var det bara att ta det lite lungt, sen redde det sig och blev lite varmare. Brukar egentligen inte vara så dum utan det blev till en början en obehaglig överraskning, mest för att jag inte vill vurpa och dra med mig folk ner i backen.

Capture.PNG

Däcken skötte sig fantastiskt bra trots att det var lite harigt ibland, sen var det ju väldigt mysigt att få rulla asfalt i plusgrader och utan dubbar.

Det var en glad blandning av Sub8 och Sub100-cyklister som möttes upp vid SCS på blandat gods, delvis dubbat, helt dubbat eller helt odubbat. Vi gjorde en rask loop ner över Årsta Havsbad och sen hem över Åvavägen och Vissvass. Hemvägen är ju lite kuperad och jag kunde inte hålla mig från att sprätta med bröderna Ekström. Största problemet var ju att lillebror hade dubbdäck och körde ifrån de allra flesta.

På hemväg blev det lite lagtempo med Ekström d.ä. och sprätt längs Ältavägen, mina redan sargade ben gav upp någonstans efter Hellasgården. Osäker på om det var bra att snitta strax under 370 W i nästan fem minuter precis innan vi var hemma. När de andra rullade ner till Vivels för fika så rullade jag hem och laddade inför måndagens intervaller.

Jonas hade lite bilder och mer text om söndagens asfaltsrunda.

Strava: https://www.strava.com/activities/482551603

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: