Snart är första perioden över

Jag har satt upp ett litet amatörmässigt upplägg för att hålla igång nu i vinter. Tanken har varit att inspireras av min januari förra året med fyror, sweetspot och distans.

Denna veckan är vilovecka så jag har betydligt lägre intensitet och ett test inplanerat. Eller ja, det blev ju lägre intensitet medelst proffspendling i måndags på grund av skidåkning och släktbesök i helgen. Sen hade jag glömt att ladda lampan till Le Peloton så jag gick och la mig igen. Världens sämsta ursäkt så klart.

2016-01-29 17.41.41.jpg
Livet är för kort för att träna i fula kläder.

För att väcka benen efter två dagars stillestånd så körde jag 35 min sweetspot på en kopp kaffe i torsdags, gick lite väl högt då jag var och nosade på tröskel vilket inte var helt smart kändes det som. Jag har tänkt att ha stegpasset som test för att se vad jag orkar prestera vart fjärde vecka så på fredagskvällen var det dags. Efter att ha laddat med mat och gott så blev det start på fredagsmyset i källaren.

Passet tar ungefär 1:25 inkl uppvärmning och nervarvning, nu börjar jag få lite häng på det. Sen är jag starkast på de korta intervallerna så där kunde jag hämta in några watt på slutet. Nästa gång får jag väl höja lite mer mot slutet… Väl i mål så kunde jag konstatera att jag upp ca 3 % sen förra testet i början på januari. Kul! Inte så mycket kanske och jag tror inte att allt är en ökning utan denna gången orkade jag nog ta ut mig mer.

Nästa test blir i slutet på februari, det ser jag fram emot, då kanske man kan se en stadigare utveckling.

12642426_10153254189231302_8432791657599490543_n.jpg
Sex glada laxar i en laxask! (Foto: Emil Ekström)

Som kanonavslutning på cykelveckan blev det en sprättfest i timmarna tre med lite Nackacyklister och Jonas. Mestadels var ganska beskedlig distans men plötsligt var det backintervaller och lagtempo på menyn. Väl hemma var benen helt kokta så morgondagens 4×6 min 40/20 får kanske vänta till senare i veckan. 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: