Prao som proffspendlare

Eftersom helgen bjöd på fika och längdskidåkning så blev planen att ta en omväg efter jobbet på måndagen.

Efter lite fundering så tänkte jag ta en sväng ut på Ekerö och hem via jobbet för att få tag i min ryggsäck. Sen ville en av redaktörerna på succe-sajten Cykelwebben med så det blev ett raskt omplanerande och en sväng runt Drevviken, baklänges, dels för att skoja till det och dels för att Ivar kunde kliva av hemma i Älta.

Lite sent sladdade jag in framför porten och släppte av min ryggsäck, sen bar det av söderut för en mysig snackrunda. På väg över Skanstullsbron så fick vi rygg på en proffsig pendlare som körde skiten ur oss fram till Skogskyrkogården längs Nynäshamnsvägen. Det visade sig vara långdistansaren Toni som varvade upp turbodieseln för lite vilopendling hem efter jobbet.

Där fick jag skäll för min obefintliga kompislapp och blev relegerad till längst bak i vår trio. Sen var det som att ligga på rulle bakom mopeder när Ivar och Toni växeldrog ner till Trångsund.

När Toni tog en vänster i Trånkan blev tempot som av en slump mer beskedligt hela vägen till Älta, när jag släppt av Ivar så var det bara att slötrampa på hemåt för att behålla lite värme i den råkalla kvällen.

2016-01-25 18.24.23.jpg
Nästa gång får vi försöka fånga snabb-Toni på bild också…

Det kändes grymt proffsigt att pendla så här, själv är jag ju en slashas som har max 5 km till jobbet så det blir ju ganska sällan att cykeln går till och från jobbet. Tack till Ivar och Toni som förgyllde en blek januarimåndag genom att visa hur det kan vara att få en lite längre och proffsigare pendling!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: