Vad tar mer energi än det ger?

Jag fortsätter att navelskåda och fundera, tidigare inlägg hittar du här:

Det som tar mest energi än vad det ger för mig är stress, främst när jag ska träna. Då tappar jag snabbt fokus och även om passet har viss kvalitet så blir det svårt att ge det där lilla extra.

Sen tar ju det mer än det ger när jag inte lyssnar på kroppen, är den trött eller kanske på väg in i eller ur en förkylning? Praktexemplet var ju dagen efter semestern, vi hade i princip suttit på rumpan hela semestern och sen kommer jag på en fantastiska idén att starta höstens träning med en stjärnsmäll. Eller fem vändor uppför Col de Merde, i alla fall. Första vändan upp gick utmärkt men när jag rullade ner fick jag kram i båda låren och kunde inte böja på benen. Ridå.

2015-06-24 16.45.29.jpg
Ibland vill huvudet mer än benen.

Som alltid är det ju också livspusslet som ska stämma och kniper det med tid så ska jag fundera på hur jag ska göra. Antingen hoppa över, ta det en annan dag eller köra en justerad variant av passet som passar med tiden.

Nu ska jag vara den förste att erkänna att mitt livspussel är ganska lätt att lägga eftersom det oftast är jag och H som är inblandade, inte två barn och två hundar som Bjorre torrt konstaterade.

Sen när jag ska tävla så känner jag av att jag är ganska ovan vid allt runt tävlingen ändå. Jag blir lite disträ och tappar ibland koll på klockan, nu i höstas hade jag skulle köra SM var jag på väg ut och skulle värma 5 min före uppropet. Som tur är, så har jag snälla lagkamrater som undrar vart jag är på väg och vinkade tillbaka mig till startfållan. Ja, jag är så grön i de här sammanhangen och det är väl något som delvis går bort med tiden.

Jag borde lägga mer tid på förberedelser och fundera mer på när jag behöver göra vad så jag har lite tider att hålla mig i inför en start i ett lopp.

Så, vad blev det då?

  1. Det är dags att planera in passen bättre och att anpassa efter den tiden som finns. Ska också formulera en plan B för de dagar det bara inte funkar.
  2. Det är också viktigt att jag lyssna på kroppen och tar hänsyn till förutsättningarna, även om jag blir ivrig och vill köra för fullt .
  3. Jag tar mig en fundering före varje tävling så jag vet vad som ska ske när.

Borde inte vara så svårt va?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: