Nu går starten för världens hårdaste etapplopp för MTB!

I vintras satt jag och drömde om olika typer av etapplopp för MTB, satt och kikade på sammandragen från Cape Epic med en drömsk min. Visst är vi cyklister olika funtade men ibland känner jag mig extra knasig.

Fick ett mail från svågern som arrangerar resor till och i Costa Rica på Swetours där han konstaterade att det fanns fler idioter som gillar äventyr och cykel, helst i kombination, också i Costa Rica… Idag går tydligen starten på ett av dom etapploppen jag hittade tidigare, La Ruta de los Conquistadores.

la-ruta-2015-elevation-stage-1

Första etappen är 10 mil lång och innebär en total klättring på 3400 höjdmeter. Mäktigt!

Oändligt med kuperad och blöt lerväg. Hur kan man inte gilla det!
Oändligt med kuperad lerväg. Hur kan man inte gilla det!

Det skrivs lite överallt om loppet, lokala nyheterssajten Ticotimes har en artikel för den som vill läsa lite och Teletica har lite rörliga bilder från starten. Arrangören lägger också ut bilder och uppdateringar kontinuerligt på sin facebooksida.

Här är en film med den riktigt mäktiga naturen som cyklisterna kommer att få uppleva under sina tre tävlingsdagar. Kika från 8 min och framåt, kom ihåg att början på november är slutet på regnperioden i Costa Rica! 😀

Ska bli riktigt intressant att se om det går att få tag på några klipp från dagens etapp!

Ett svar till “Nu går starten för världens hårdaste etapplopp för MTB!”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: