Majestätiskt rejs i dagarna två för mig också

I helgen som gick bjöd CKCX och CRT in till SM och UCI-tävling, jag var i något slags storhetsvansinne anmäld till båda. Tävlingarna gick på samma bana vid Stora Skuggan, kungens marker alltså. Kändes mäktigt att han ville upplåta delar av Norra Djurgården till oss jönsar. Fast, det är ju klart, det är ju lite skumpigt för Ferraris nere vid Amfiteatern.

SM-tävlingen var ett mål för mig i år och jag var osäker på vart formen var på väg, kände mig stark till Bockstensturen i september, men efter det har det gått både upp och ner.

Träningsdosen har minskat i takt med att antalet CX-tävlingar har ökat under hösten och jag har till stor del koncentrerat mig på korta intervaller och igångdrag för att få till teknik och styrka.

Så var det då dags, i lördags stod jag på startlinjen för sista gången i H30. Tävlingen gick bra, typ. Det var lite halt med släpp i några av kurvorna som legat i skuggan men annars var banan ändå hyfsat torr rakt över.

Uppförsbacke vid klockstapeln
KÖTTAR i uppförsbacken vid klockstapeln, tack Fiffi! (Foto: Camilla Lundberg)

Den var i princip indelad i två sektioner, från starten sett inleddes första sektionen borta vid klockstapeln med att vi cyklade upp och rundade kullen som ligger bakom, vidare upp och ner på vallen vid amfiteatern några gånger innan vi vände bakom ankdammen, sen var det tillbaka via några småbjörkar in i amfiteatern igen. Därefter var det mindre knix och lite snabbare cykling ner till målgången där vi rullade ner på gräsmattan och körde några sugande serpentiner innan det var dags för målraka och snabbare cykling över stora gräsmattan till klockstapeln igen.

På väg ur Amfiteatern
På väg ur Amfiteatern (Foto: Hanna)

Överladdad som jag var så bommade jag först pedalen i starten så jag tappade några placeringar som jag hade svårt att ta igen. Sen gick jag på ett hjul uppför i en slänt så det blev en fotisättning och omstart. Som om det inte vore nog så vurpade jag på väg uppför sista tekniska släten och la mig pladask framför alla. Allt på första varvet. BRA MAGNUS.

Sen var det att metodiskt gneta sig upp placering för placering. Inte för att det gjorde så mycket, kom ungefär där jag brukar komma på andra Senior A-tävlingar eller Kompiscrossar vilket är några pinnhål högre än förra året. Sen kom jag ju på 21a plats av 30 startande så det känns också riktigt bra!

På söndagen var det sen start, vi kom inte iväg förrän 14.45 och då hade den morgonens skur torkat upp så banan var om möjligt ändå snabbare än lördagens torra bana. Jag fick det mesta rätt och kunde ligga med bra i loppet. Bytte plats med en CK UNI-cyklist fram till sista varvet då han fick klicka ur och parera ett kast. Efter det kunde jag gå ifrån och hålla lucka, tyvärr var göteborgscyklisten framför mig alldeles för snabb för att jag skulle orka närma mig. Slutade på en 27e plats av 35 startande i A-klass så det får jag vara väldigt nöjd med.

CX SM: https://www.strava.com/activities/419069499
Stockholm CX UCI cat.C2: https://www.strava.com/activities/420053981

2 svar till “Majestätiskt rejs i dagarna två för mig också”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: