Dags för ett av Sveriges bästa långlopp – Snapphaneturen!

En klubbkompis, Björn, berättade att han blivit rekommenderad Snapphaneturen. Om det var så att han bara skulle cykla ett långlopp så borde han cykla detta.

Så är det, Snapphaneturen går i till största del i lummiga bokskogar upp och ner på åsarna runt Hovdala slott strax utanför Hässleholm.

När jag bodde i Skåne var jag ibland uppe med kompisar eller cyklade banan själv, det är riktigt fina stigar och lite grusvägsrally som bryter av så man får andas lite. Bjuder på några bilder från tidigare cyklingar.

Finstig våren 2007!
Finstig våren 2007!

Med detta vädret kommer det nog att vara rejält torrt och dammig! Det är bra för när vi har trampat runt där uppe tidigare kan det bli rejält blött. Något år hällregnade det både veckan inför start och på tävlingsdagen, det var enligt folk som cyklade riktigt riktigt grisigt.

Kommande två dygn för Hässleholm enligt YR.no (hoppas bilden funkar?)

Så jag vet att Hovdala ska bjuda upp till ett alldeles fantastiskt stigparadis, som vanligt. Det ser också ut som att banan är ganska mycket ändrad sedan jag körde den för massa år sedan, men den jobbiga grusvägen upp till endurospåren verkar vara med som avslutningskläm, som vanligt!

Fika vid Finjasjön
Fika vid Finjasjön anno 2008

Som ni ser är det inget fel på vyerna utanför skogen heller, det ska bli riktigt roligt att återse banan och Skåne! På lördag eftermiddag sätter jag och Björn av söderut för att kvarta på hotell mitt i centrala Hässleholm så att vi kommer frukostbufféstinna till stigfesten!

Detta blir mitt näst sista långlopp för året, bara Bockstensturen sen. Cykel, däck och allt annat får bli vad det varit tidigare, varför ändra ett fungerande koncept? Det enda jag ska ändra är maten, blev lite illamående under Finnmarksturen så jag ska försöka dricka mer och dryga ut gelen med lite fast föda.

Ses vi där?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: