Det här med att ha med sig saker i skogen

Jag har alltid, i princip sen jag gjorde ett omtag och började cykla MTB igen runt 2003, använt ryggsäck i skogen. Först köpte jag en Camelbak som fick åka med på allt, överallt, efter den krälat in i grovsoprummet och låst dörren bakom sig så skaffade jag en Osprey som har varit med om det mesta. Ospreyen hänger fortfarande med, men på många vändor i skogen finns det inte behovet av att bära med sig en ryggsäck med extra allt och tre liter vatten. Ryggsäcken funkar bra med matsäck och överdragskläder för turer på Sörmlandsleden, alltså då och då. Den går ofta med lite extra kläder i när jag pendlar.

Ryggsäck är mycket fikapraktiskt
Ryggsäck är mycket fikapraktiskt

De morgonpassen jag kör i skogen, när det blir varv på MTB TT-banan så har jag oftast kört med tighta kläder för att ansträngningen i sig gör att det inte känns helt roligt att svettas igenom ett par tjocka baggies med tillhörande tröja.

Lycra för den äkta svetto-känlsan!
Lycra för den äkta svetto-känlsan!

Sen när jag bara lufsar runt i skogen så vill jag kanske ha med lite mer, kanske inte riktigt lika mycket som en hela ryggsäcken. Den spar jag nog till heldagsturer. Så vad fanns det för alternativ? Tight tröja under för att få ryggfickor som jag är van vid? Fullt möjligt! Ett annat alternativ kom Specliazed med förra året, ett par SWAT-bibs. Min förebild PROJOHAN köpte ett par redan förra året och jag har varit nyfiken på hur de funkade i skogen.

PROJOHAN iförd SWAT-bibs, syns inte så mycket under den treduroriktiga tröjan...
PROJOHAN iförd SWAT-bibs, syns inte så mycket under den treduroriktiga tröjan…

Efter inköp i våras har jag haft SWAT-bibsen på både korta skogslufs och en riktigt het heldag i skogen. Bibsen funkar riktigt bra för mig som är van vid att ha tre ryggfickor på tröjan, en pump, kanske en extra flaska och telefonen går lätt ner i fickorna. Om jag behöver mer än så går det ner en flaska och lite att äta.

Slang och verktyg har jag redan dels som andra SWAT-detaljer och som fastsatt på ramen, mycket trenduro!

Alternativet till att inte ha ryggsäck har jag testat, dels som midjeväska, dels att ha de extra prylarna med mig i fickorna på baggyshortsen. Det funkar, midjeväskan funkar bäst faktiskt, att ha grejer i benfickorna är mest tröttsamt när allt bara slänger runt benen. MEN midjeväska skulle man ju inte visa sig ute med, eller hur? Trots att man slipper svettas om ryggen? Hur skulle det se ut?

Hellre då tre fickor i långkalsongerna.

4 svar till “Det här med att ha med sig saker i skogen”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: