Höstens CX-däck

Sedan tidigare har jag använt Contintental CX Mud på min cyclocross, de var rätt bra men överlevde inte slarvig limning och jag bytte till Tufo Cubus som var riktigt bra i leran på exempelvis DM.

Satt och läste om vad det var för nyheter på gång och då fastnade jag för Challenges Baby Limus. Det verkar vara ett däck med en bra blandning av rull med den låga mönstret på mitten och kantgrepp genom de höga kantdobbarna.

Challenge Baby Limus Photo: Logan VonBokel | VeloNews.com
Challenge Baby Limus Photo: Logan VonBokel | VeloNews.com

Ska försöka få tag på en omgång, sen kan jag limma på mina Tufo Cubus när det börjar bli riktigt jävligt i höst om det behövs. Mina Cubus börjar bli slitna efter förra året men någon omgång ler-paddel kommer de nog att klara. Hade jag inte haft Cubus liggande så hade jag nog kompletterat med en omgång Challenge Limus för de riktiga höstpassen, men det känns bara lyxigt just nu…

Efter att ha varit ute och hjälpt till några timmar på Arena Sköndal så kommer där några fina skråkörningar som kommer att testa på sidodobbarna när det blir lite mer blött. Var först rädd för att jag spetsat in mig på ett för aggressivt däck eftersom Challenge graderar däcket som ett lerdäck men jag tror att det blir riktigt lagom för våra banor.

Sen när Robin från Flandernresor trodde på samma däck så var det ju klart!

2 svar till “Höstens CX-däck”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: