Finnmarksturen nästa

Lite med hjärtat i halsgropen insåg jag att Finnmarksturen går av stapeln om en vecka. Ännu ett långlopp som jag aldrig fått tummen ur att cykla tidigare, så det ska bli roligt att prova på. Banprofilen såg ju spännande ut med en hel del backar, ska bli spännande att se vad benen orkar med efter både träning och sommarlov. Hör skvaller om en hel del asfalt, får väl se vad som bjuds i Ludvika!

Finnmarkturen 58 km banprofil
Finnmarkturen 68 km banprofil

Det enda som skrämmer mig lite är att jag inte kört ett endaste långpass längre än ett par timmar på ett tag. Det blir nog en längre vända i slutet på veckan för att känna på formen, i övrigt är det ju inte mycket mer att göra än att se det som ett längre distanspass, kanske gasa lite mer. 🙂

Kikar man på kartan går det två loopar, en norrut först upp på högsta punkten Gussjön, tillbaka ner till Ludvika och sedan vidare söderut i en loop.

Finnmarksturen har en lång och en kortare sträckning, där den långa är röd.
Finnmarksturen har en lång och en kortare sträckning, där den långa är röd på kartan.

En sak som jag fick med mig till Kolmårdsbiken från Coach Micke var att ha energidryck i alla flaskor och en gel i halvtimmen. Ska försöka ordna det med flaskor och gels, banan verkar gå ihop vid Hammarbacken så där tänkte jag försöka ställa två flaskor och några gels så jag har något att hälla i benen under sista loopen.

Ingen aning hur spåret ser ut uppe i Ludvika men det gör inte så mycket, hojen funkar fint och jag känner mig trygg med de däcken som sitter på. Min devis är att inte försöka ändra så mycket varken för mig själv eller på cykeln inför ett lopp…

Ett svar till “Finnmarksturen nästa”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: