Jag och H har ätit ett alldeles fantastiskt mandel- och fruktbröd ute i Gustavsberg på Café Tornhuset som är riktigt smarrigt till deras sallad eller soppa.
Efter att nästan ha glömt bort det där brödet så började vi snacka om det nu på sommaren. Jag har ett antal mer eller mindre lyckade surdegsbak så nu tänkte jag ta mig an Något Enklare™.
Efter att ha googlat lite fastnade jag för ett filmjölksbröd med frukt och nötter bland Coops recept, nötterna bytte jag mot mandlar, pumpafrön, linfrön och solroskärnor för att H som nötallergiker skulle kunna äta det.
Tog fram bakmaskinen och körde så mjölet rök vilket inte funkade så bra, det visade sig vara mycket mera effektivt och bara röra ihop det för hand i bunken. Sen smörade jag en avlång brödform och satte in brödet i ugnen. Kombinationen av att ha använt det sista på en påse Vetemjöl Special och att formen var i minsta laget gav ett maffigt bröd som reste sig bra ur formen.

Riktigt läckert att kunna skiva upp en macka och ta med som förmiddagsfika. Kan säga att bananen fick vänta till i eftermiddag, det där brödet gick inte av för hackor och inte ens jobbets automatkaffe kunde sabba det.
Det kan ju vara så att detta brödet funkar i ryggsäcken på heldagsturer ute i skogen också, det KAN vara så. Måste nog testa…
Ja det var verkligen lika gott som det ser ut! Mums! 🙂
GillaGilla