Den där gaffeln alltså

På min Camber sitter en SRAM Pike i 120 mm utförande, den har gått i några månader och det som jag inte är helt 100 på att jag har fått rätt är just gaffeln. Varje gång jag kommer hem, hur hårt jag än kört så har jag några cm kvar på gaffelbenet att utnyttja.

Surfade runt lite och det verkar som att jag kan ha SRAMs Bottomless Tokens i ena gaffelbenen som reglerar hur mycket dämpningen rampar upp mot slutet.

Om man kikar på SRAMs video så verkar det ganska enkelt och rättframt. Först ska man släppa trycket i fjäderbenet, sen skruvar man av topplocket med ventilen i. Under topplocket finns det gängor som man kan skruva i en eller flera Bottomless Tokens. Drar fast med en 8 mm insexnyckel och sen är det bara att skruva ihop och trycksätta fjäderbenet igen.

SRAM har så klart en finfin instruktionsvideo på sin Youtube-kanal.

Dags att öppna min Pike för att se om jag inte kan skruva ur en och kanske sänka trycket lite under rekommenderat. Kul!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: