Omänskliga hårdingar i Touren

Laurens ten Dam bloggar för Strava och har gjort en uppdatering under Tourens andra vilodag. Han skriver att han har luftrörskatarr, vilket jag låg med för 5-10 år sedan, och nu fått antibiotika så han piggnat till lite.

När jag hade bronkit som det också kallades var jag så kass att jag nästan inte orkade ta mig ur sängen, så det är antingen mycket imponerande eller helt huvudlöst av Laurens att cykla runt med begynnande lunginflammation.

Å andra sidan är det inte första gången han är skadad eller sjuk under touren, efter 15 etappen i 2011 års Tour de France såg han inte speciellt rolig ut i ansiktet. ”Fortfarande 25 stygn bakom Hoogerland” lär han ha sagt. Tjena.

Låt mig presentera hr Köttfärs (foto Cyclingnews)
Låt mig presentera hr Köttfärs (foto Cyclingnews)

Efter att ha tittat på årets Tour så inser jag ju att karl är en hårding, efter kraschen på etapp tre så hade hans axel åkt ur led och han cyklade vidare när den poppat tillbaka på plats. The Guardian har samlat bilder från just den etappen, ingen rolig syn.

Efter tredje etappens krasch i Tour de France 2015 (foto The Guardian)
Efter tredje etappens krasch i Tour de France 2015 (foto The Guardian)

Hjälte eller idiot, tja juryn överväger nog fortfarande men oavsett är det ju en jävla hårding.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: