Crossresa – ett belgiskt dop

För många cyklister slutar säsongen ungefär efter andra helgen i juni. För andra är det då cykelsäsongen börjar på riktigt. Soliga sommarvägar och varma vindar gör cyklingen till en studie i rosa.

Eller så laddar man för den stundande cyclo-cross-säsongen som brakar igång lagom tills alla har kommit tillbaka från semestern.

YEA-HAAAA
Om man detaljstuderar UCI:s kalender för cyclo-cross så rampar antalet tävlingar upp ordentligt i augusti och från september är det fullt ös.

En alldeles fantastisk resa som jag gjort några gånger är att åka ner över en dubbelhelg. Ofta kan man se dels en UCI-tävling och dels en Superprestige samma helg. Allt för att få den där totala, belgiska cross-känslan. Öl, fultechno, frituur med majo och cyclo-cross i dagarna två! Sen kommer man hem ganska kroking men totalt nöjd över resan!

Lille Klas visar hur man gör!
Lars och Klaaaas visar hur man gör!
Tänk att få stå på armlängds avstånd till dina CX-hjältar när de dundrar ner i Zonhovens sandgrop, matar sig uppför Koppenbergs leriga sluttningar eller winchar sig genom Koksijdes lösa sanddynor. Vilken känsla!

KÄNN TRYCKET
KÄNN TRYCKET
I år verkar det som att sista helgen i Oktober är en sådan helg, först Niels Albertland på lördagen och sen den klassiska av de klassiska cx-tävlingarna Koppenbergcross!

Döp dig, du också, i den belgisk cykling! Åk ner till cyklingens katedraler där nya gudar som Wout Van Aert och Mathieu Van Der Poel utmanar SVENNES och K-PAUW om herraväldet.

3 svar till “Crossresa – ett belgiskt dop”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: