Tour de France i kikaren, men först smällkaramellen Criterium du Dauphiné

På söndag startar genrepet inför TdF, Criterium du Dauphiné. Nibali, Froome, Quintana och Contador laddar ju alla inför TdF och tre av fyra står på startlinjen för att testa benen mot varandra under det veckolånga etapploppet.

Etapperna består av ett individuellt tempo tredje dagen och sju linjelopp. Linjeetapperna har alla kategoriserade stigningar så det är bergsgetterna som kommer att vara med i sammandraget.

Ska bli otroligt spännande att se vad de olika lagen kan komma med. Tobias Ludvigsson startar här för sitt Giant-Alpecin så det blir kul att få se mer av honom, hans individuella tempo i Girot sprakade det ju fullständigt. En mycket hedrande niondeplats kunde Tobias skriva i boken.

Team Europecar verkar komma med sitt TdF-gäng, Pierre Rolland, Thomas Voeckler och Voecklers lärljunge Cyril Gautier får vi se i rutan. Hoppas på lite överraskningsattacker här!

6-15-Talansky-660x440

För Cannondale Garmin är det många namnkunniga från tidigare etapplopp, Bauer, Navardauskas och inte minst förra årets vinnare, Andrew Talansky. Det ska bli roligt att se vad Talansky kan hitta på i år, förra året kunde han överraska som en dark horse, men i år har han nog alla ögon på sig. Som amerikansk mästare i tempo och sjua i mästerskapen så har han ju visat god form.

Pepp!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: