Ja, den där Kolmårdsbiken

Hoppade ur sängen astidigt, väckte alla som sov, fick i mig frukost sen packade jag bilen och åkte söder ut. En stor kaffe höll mig vaken genom Kolmårdens lejonkulor och giraffhjordar och snart var jag framme vid Sörsjön. Min målsättning i första hand var att ta mig runt och i andra hand så gissade jag att jag skulle komma i mål på 3-3,5 timmar någonstans.

Mitt episka experimenterande med slanglöst fortsatte när jag pumpade däcken på parkeringen och det fullständigt sprutade Stansvätska ur ett stort hål i framdäcket. Som var helt nytt i torsdags för övrigt. Grymt tänkte jag och gick iväg för att leta startnummer och extra slang. Som tur var hade Haga Cykel en fin försäljning bredvid nummerlapparna så jag fick i alla fall tag på slang så jag inte behövde använda min extraslang redan före start…

Den obligatoriska selfien vid starten
Den obligatoriska selfien vid starten

Ombyte, fix med flaskor och placering av två extra i langningen. Sen lite nervös väntan innan det small i starten. Jävlar vad det gick ut på asfalten i början, snittade nog över 30 den första milen. Väl ute på asfalten får jag inte i elfte växeln. This one doesn’t go to eleven. Nåväl, ingen större fara skedd, det är ju inte så att jag planerar att använda 34-10 speciellt ofta.

Där gick starten! (Foto av Anders Almhed)
Där gick starten! (Foto av Anders Almhed)

Vispade på och den första loopen gick väldigt snabbt med massa grus,kunde konstatera att start i tävlingsklass var bra, då kom jag före motionärerna i starten och banan blev inte så trång som den blivit tidigare gånger jag startat i motionsklass på långlopp. Så det är ett bra tips för att kunna göra sitt bästa, skaffa licens så du får starta långt fram!

På första loopen orkade jag inte riktigt gå med en stark klunga herrveteraner som bombade på bra utan fick se dom segla iväg i horisonten. Efter det blev det lite ensamåka och lite tillsammans med andra som var ungefär lika starka. Andra loopens gräsbacke upp genom hagen till varvning var alldeles fantastiskt trögtrampad kommer jag ihåg, resten är lite luddigt.

Tredje loopen var lika vidrig som alla sa att den skulle vara, massor med stig och den branta tre-trappan ungefär mitt på. Efter den var det som tur var lite mer lättåkt och helt plötsligt landade jag ur skogen på målområdet och kunde gå i mål.

Ja, det var ju lite jobbigt det där
Ja, det var ju lite jobbigt det där

Väl i mål såg jag att jag klarat mig under tre timmar, i resultatlistan låg jag i lägre halvan med en 59:e plats i tävlingsklass. Fick cykeln avspolad, bytte om och hoppade i bilen. Mosade i mig det som fanns att äta och styrde kosan hemåt. Hyfsat nöjd med insatsen i alla fall. Alla börjar vi ju någonstans. Känns som att jag har en hel del att lära både inför och under tiden loppet går. Exempelvis ska man nog inte mecka för mycket kvällen innan och kanske inte smacka upp pulsen i taket första 5 minuterna. Men det kommer nog, jag är ju inte ens 40.

Strava:
https://www.strava.com/activities/292288725

3 svar till “Ja, den där Kolmårdsbiken”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: