Olika storlek på samma dimension

Det är skillnad på däck och däck. I och med att jag har en Venge så har jag känt att det är fint med lite extra vaddering mot vägen.

Förra våren köpte jag ett par Dugast Roubiax 27 mm och limmade på mina Dura Ace-hjul. De var så bra att jag aldrig bytte tuber utan körde på de året ut.

Nu när jag köpt hjul med Powertap-nav så fick jag skaffa kanttrådsdäck som passade. Tanken föll på ett par däck som jag kunde använda på våren och hösten. På sommaren vill jag ju använda finhjulen så då åker kokoshjul på. Så jag valde mellan Continental GP 4-season och Schwalbe One. Eftersom Steven ”Teethgrinder” Abraham kör med One så då var det ju enkelt att välja Schwalbe!

image
Dugast Roubiax 27 mm vs Schwalbe One 27 mm

När jag såg skillnaden mellan fransk och tysk 27 mm så var jag bara tvungen att ta ett kort! Schwalbe One ser ju riktigt anorektisk ut bredvid det lite köttiga Dugast-däcket! Och jag som tyckte det var otroligt tajt med de mycket större däcken i gaffeln.

4 svar till “Olika storlek på samma dimension”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: