Jag skor mig till cyklingen

Nu på hösten så checkade mina trogna Specialized S-Works in, de har gått hårt ett par, tre år i Hellas, på crossen och ibland på pendlaren.

Skorna ska funka till CX så klart, till skogscykling på långlopp och helst i Hellas eller Sörmlandsleden. Vad har man då för alternativ?

Efter att ha kikat runt lite så tror jag tre alternativ har utkristalliserats. Dels ett par nya S-Works, de gamla har funkat asbra och jag är riktigt nöjd. De har utbytbara sulor om man skulle slita ut de och passformen har varit suverän. Finns också i halvnummer så jag kan få det där paret 45,5 som mina fötter gillar! Dom ser riktigt snabba ut också!

Specialized S-Works XC
Specialized S-Works XC

Som ett annat alternativ finns Giro VR90 som är baserad på deras Giro Empire SLX-sko. Snörning verkar ju smutt om man kan dra dom lagom hårt, jag har lite känsliga fötter och får lätt domningar om skor har spännen på fel ställen. Kanske kan var något?

Giro Empire VR90
Giro Empire VR90

Sen har jag kikat på en bubblare, en Bont Riot MTB. Jag får nog två par Riot för samma pris som de andra men jag tycker de verkar smutta. Har ett par Bont Vaypor som landsvägsskor och de har funkat fint. Rioten går att baka för bättre passform och har utbytbara delar i sulan, som S-Works, om man skulle slita ut den.

Bont Riot MTB
Bont Riot MTB

Tidigare har jag haft andra Specialized-skor och även ett par Sidi som fick vara med riktigt länge (helt livsfarliga med såphal sula).

Inget är bestämt, det enda jag vet är att jag behöver ett nytt par skor till våren!

4 svar till “Jag skor mig till cyklingen”

  1. Ja, inget bestämt men Bont ligger bra till! Fixies är för farbröder med skägg på söder så dit har jag inte riktigt kommit… 😉

   Gilla

 1. Girodojorna såg ju ballast ut, däremot är jag nog liiiite skeptisk till vanlig snörning. Har dock inget fog för det.

  Gilla

  1. Ja, visst ser dom balla ut? Frågan är hur roligt det är att snöra dom efter ett tag? De är högst på listan just nu men jag veeeeet inte. Ska vela lite vettu!

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: