Orienterad testpilot – Mila Vega

Fick förfrågan genom världens crossigaste cyclocrossklubb CKCX att testa Milas nya lampa för året, en Vega som är Milas nya topplampa.

För typ 10 år sedan var Mila och Silva the shit, jag kommer ihåg att jag hade en stor bilstrålkastare i pannan. Efter det så har ju Sverige blivit dränkt av billiga kinalampor men min erfarenhet är att kvaliteten är väldigt blandad och det som är dyrt är ofta det man snålar med. Batterierna då alltså. Efter några kinalampor är jag halvvägs upp i skalan igen med en hyfsad Magicshine-lampa.

Mila Vega är egentligen en orienterarlampa som har specifikt framtagen ljusbild och ton i skenet men det hindrar ju inte mig från att använda den med löpardojor och på cykelstyret. Ska också försöka testa den en kväll med MTB:n för att se om den är behaglig att köra på stig med.

Specifikationerna ser ju minst sagt spännande ut med hel/halv-ljus på 1600 resp 3400 lumen. Den skulle ju piska min Magicshine MJ-872 bara på halvljuset. Batteritiden ska inte vara något fel på heller på pappret, 2,5 h på 3400 lumen. Något ska man ju ha för dubbla pengen, riktigt spännande att se om de där pengarna ger det där extra!

Lampan kommer med en huvudställning som går att ha dels på huvudet eller som går att spänna fast på hjälmen. Sen finns det också clips för att få fast den på styret.

Återkommer med intryck efter helgerna!

2 svar till “Orienterad testpilot – Mila Vega”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: