En tjock apa på stigen – Chunky Monkey

I våras köpte jag ett par Chunky Monkey från On-one. Däcket är byggt på Maxxis 2.35-stomme som bland annat används i Maxxis Ardent. Däcket i sig och dess mönster är framtaget av Shiggy i samarbete med On-one.

Däcken kommer i två olika varianter med olika gummisorter, en med ett hårdare 50a-gummi endast och en med två gummisorter, 50a och 42a. Varianten med två sorters gummi har ett kladdigare gummi i sidodubbarna för förbättrat grepp och det hårdare 50a-gummit i mittdubbarna för att det ska rulla bättre.

Jag köpte ett däck av varje, de kostar ju ingenting så jag tyckte det skulle vara intressant att testa däcken. För typ 250 kr st så kände jag att det kunde vara värt en provkörning. Däcken som jag ersatte var två Ardent 2.35 för höst-vinter-vår och bak brukade jag köra ett Maxxis Ikon.

Nu har jag hunnit köra däcken över sommaren och under hösten vilket gör att jag känner att jag kan ge något slags utlåtande.

Fjällcykling med apan
Fjällcykling med apan

Under sommaren och hösten har däcken funkat suveränt. Lerrens och allt sånt tycker jag duger både bak och fram, å andra sidan finns det ganska lite klassisk kladdlera här. Kan tänka mig att det är annat läge exempelvis på Järvafältet eller på västkusten…Mitt enda förbehåll är det där bakdäcket, speciellt nu i ett halt Hellas.

Bakdäcket är lite som ett klassiskt Continental-däck, helt fantastiskt halt ibland. Å andra sidan är det ett kontrollerat släpp, det också går att köra nästan lika fort som på sommarunderlag.

Snart dags för hala hällar i Hellas.
Snart dags för hala hällar i Hellas.

Fram sköter sig däcket utmärkt, greppet är bättre än med de Maxxis Ardent jag hade på förut.

Något som jag inte ordat ett iota om är vikten, de är ju stadiga pjäser, men jag är riktigt nöjd ändå. Stabila och de går att köra med lågt tryck. Slanglöst har jag inte provat nu när jag tänker men om de är som Maxxis Ardent borde de gå att köra slanglöst hur lätt som helst.

Summa summarum är det ett bra däck, men skulle jag köpa de igen skulle jag köpt det med kladdiga sidodubbar till bakhjulet också. Men med det priset är det ju svårslaget.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: