Det här med ruskväder del 2 – regnkläder

Det är alltid svårt det här med regnkläder, men viktigast för mig är att jag är torr när jag ger mig ut på cykelturen. Sen är det ju sådär att bli blöt de två första hundra metrarna…

Glöm alltså inte din ass-saver, den ger liksom en bättre start på turen.

mästerpendlaren Nypans inrådan så härmade jag Johan genom att köpa ett par Altura 3/4 shorts som ska vara regntäta. För både pendling och när det regnar och är jävligt ute. Just att de slutar precis under knäna är bra på två sätt, dels för att de är långa nog att skydda knäna mot både väta och vind. Så slipper knäna bli kalla och trötta i onödan, dels för att de just är korta vilket gör att de ventilerar ut värme. De blir alltså inte så täta som vanliga regnbyxor blir, vilket känns riktigt bra.

Som ett komplement köpte jag en regnjacka från Altura som har bra ventilation för de där riktigt kalla och regniga dagarna. Den var förvånansvärt varm så den blir bra om och när det blir ruskväder och blött. Som imorgon bitti kanske med nollgradig och dimma?

De Pendler!
De Pendler!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: