Det här med ruskväder alltså – handskar

Jag tycker det är svårt med handskar, blir lätt kall om fingrarna. När jag blir kall så svullnar fingrarna och blir stela, mycket obehagligt. Så jag har letat runt omkring.

Fastnade för Sealskinz olika varianter, nämligen ett par stickade med gummerad handflata, snitsigt döpta till SealSkinz Ultra Grip Glove och ett par SealSkinz All Weather Cycle Gloves. Kompletterade med ett par liners i merinoull för de riktigt kalla dagarna. Båda handskarna skall vara med membran för att hålla vätan ute.

Har hittills hunnit prova både de stickade och allvädershandskarna. De stickade är inte så bra när det är kallare för mig eftersom de sitter ganska tight men de är riktigt bra när det är ganska milt och regnar. När det är kallare funkar allvädershandskarna så bra eftersom de är herrejösses-varma, de var till och med så varma så när jag var ute i förra veckan i +10 så kände jag hur svetten rann på insidan av dom!

Nu tror jag att jag har hittat en bra stege mot kallare väder. Har ett par tunna Grip Grab som jag har använt riktigt mycket för de där lite kyligare dagarna. Mina stickade Sealskinz när det börjar bli kallt och blött. Vid minusgrader så blir det allvädershandskarna och förstärkning med liners om det behövs. Skulle jag vilja cykla i tiotals minusgrader så har jag ett par lobsters från Hestra med ylle-liner som är rejält varm! Inte för att jag är så sugen på att cykla ute i sånt väder…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: