Tog i, i Eskilstuna – #smecrossen i Swecup CX

Smecrossen gick som deltävling nr 6 i Swecup CX, där jag körde de två första i Lida. Alingsås och Eksjö fanns det inte riktigt tid att åka till. Jag åkte västerut med starka Sara och Marika, succéklubben CKCX hade hur många som helst som  representerade klubben! Jätteroligt att det har blivit ett sånt fantastiskt gäng som ställer upp. Vissa åker land och rike runt, andra kör det mesta som går att köra runt Stor-Stockholm!

Testade att väcka benen på 10 min tröskel på trainern på lördag eftermiddag och det kändes ganska bra. Benen skrek som vanligt det första halva varvet, men efter det saknades bara luft. Benen kändes helt Ok ändå.

Banan var lerig och blöt. Nej, du missförstår, den var jätteblöt. Jätte-jätteblöt. Men den var på något sätt helt OK ändå, det fanns något slags grepp under geggan så det gick att trampa överallt. Två fina löphinder i sand, det ena förbi en beachvolleybollplan och det andra i en knix på stranden. På det hela taget var banan superbra tycker jag, den hade sand, lera, löpning och två syrasugande backar. Chapeau till Eskilstuna! Till råga på allt fick vi möjlighet att kliva på bussen till Snopptorp efter vi kört klart och ville hem!

Fick en så där start trots att jag egentligen skulle startat i P/F 11-14 enligt min nummerlapp. Brukar alltid fega lite när det blir så jävla trångt i starten som det var med nästan 60 startande. Började så smått efter första halva varvet med några omkörningar. Sen blev jag trött och det skramlade om massa folk, bland annat CX-Johan som stått långt bak i startfältet. Jag försökte hänga på men det gick fan inte, längre fram skymtade jag en gul dräkt på Markus i Enköping CK som fått en bra start.

Malde på de första varven, sen på tredje varvet hittade jag något uns kraft efter att Markus ropat om jag inte skulle ta i lite när vi möttes i slalombacken. Kom till slut ikapp Johan som kroknat, hans episka NY-semester tog ut sin rätt och jag klämde mig om på stranden. Att han är stark vet jag ju och jag vet att han laddar om bössan till SM!

Nu var jakten igång på Markus och nån tjomme som sprang genom alla vattenpölar (?!). Markus klämde jag mig om på varvningen ut på sista varvet och löparen fick jag tagit mig förbi när vi gick in i sista chikanen före målrakan. Sen spurtade jag satan för att inte bli omåkt före mål… Stort tack för pepp och sparring får jag säga till Markus, det är jävligt roligt att vara några som kör på samma nivå, det blir en tävling i tävlingen!

Vår Ivar den Förskräcklige fick lite materialfel med en nit i sin KMC-kedja som lossat vilket resulterade i inte mindre än tre sugiga kedjehopp. Kämpa Ivar! Styrkan finns där, se bara på hur du DISINTEGRERADE niten i din kedja!

Björn Westergren och Christer Dahlin tog lite finfina bilder på vårt crossande igår. Nu laddar vi om till Göteborg och CXSM!

Stravalänk: http://www.strava.com/activities/214718344

 

3 svar till “Tog i, i Eskilstuna – #smecrossen i Swecup CX”

  1. Grymt bra kört, fatta att du köttade om CX-Johan som varit på träningsläger i New York till och med, såg allt att han SPRANG vid minst ett tillfälle där. Tävling i tävlingen är det bästa som finns och möjligörs mer och mer i år med så många startande!

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: