Klassikern del två [X]

Igår var det alltså dags för Vätternrundan som traditionsenligt gick av stapeln helgen före midsommar.

Vädret lovade vind och sol så det såg ju fint ut, det var bara det att det blåste nästan kuling söderut. Vinden skulle mojna allt eftersom på dagen men det skulle vara byigt.

 Sov hyfsat och vaknade vid 3, frukost in, kläder på, chamoiskräm anstruken. När jag pumpade däcken blev det lite panik, bakdäcket small som ett pistolskott, tur att jag tog H’s kanttrådsdäck. Nöp en av tre extra slangar jag hade handlat på mig och bytte snabbt och lätt. Det small inte och höll luften. Man ska inte ha det onödigt spännande på morgonkvisten.

Rullade upp till starten, träffade resten av klungan och vips var vi iväg! Snittade 36+ ner till Jönköping, sen började det roliga, byarna slog sönder klunga gång efter annan och plötsligt var vi sex-sju som drog efter stoppet i Fagerhult.  Många verkade lida i blåsten och kunde inte ta vind när det blev deras tur, gaphalsen i mig växte och jag levde och domderade. Skickade ner dom som inte orkade i svansen så de kunde vila upp sig.

Där någonstans blandades vi upp i en jätteklunga som drogs av starkingar från Ingarö IF, jag tappade bort resten av min klunga och susade med i 30+. Väl i Boviken hoppade jag av klungan dumt nog, hade ju vatten för minst en depå till. Träffade Jonas som vi bodde med, han var riktigt slut efter en 40+ satsning ner till Jönköping och hade linkat sig norrut i olika klungor. Försökte hjälpa honom men han orkade inte ligga med på rulle så han släppte och jag letade klunga.

Ett gäng från Vårgårda CK dånade förbi och jag spännde vaderna för att komma in på rulle. Jag snurrade med men orkade knappt upp i förningarna utan la mig på rulle lite fult. Det funkade till medvinden efter Hammarsundet där det började gå i 45+ och jag var officiellt avhängd Brattebrobacken. Sen seglade jag i ensamt majestät eller på någon enstaka rulle in mot Motala via Medevi-depån som jag stannade i för att jag behövde komma av cykeln, tror jag. Knoppen funkade inte riktigt som den skulle tror jag.

När jag var på väg in mot Motala insåg jag att sub 9.30 var inom räckhåll så jag gasade som attans för att komma över mållinjen i tid.

Lycka, succé, framgång, seger etc!

Strava: http://www.strava.com/activities/153881670

3 svar till “Klassikern del två [X]”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: