GP De La Fiskartorpia

Bilden är tagen av Andreas Nyström.

Stockholms Cykelförbund har dragit igång ett antal tävlingar där den första var en GP-tävling vid Fiskartorpet, lämpligt nog namngiven GP De La Fiskartorpia.

Kvällen var lite kall när jag rullade mot norra Djurgården, vid Slussen såg jag en DinVelo-cyklist som jag trodde var Niklas men det var Gustaf Rosin. Niklas kom rullande nerför backen strax efter mig, sen var det lite BMX-banitscykling till Djurgården förbi Östermalmstanter och taxiköer.

GP De La Fiskartorpia
GP De La Fiskartorpia

Björn Rundström et al hade skapat en varvbanan på 1,8 km som skulle köras i 45 min + 2 varv.  Starten gick kl 18.47 sen var det FULL GAS på de två första varven.

Sjöslag
Sjöslag

Att köra i klunga är inget jag är van vid från början och på ett GP-lopp är det tydligen sjörövarslag på cykel på asfalt med 50 andra adrenalin stinna hannar som inte har koll på mer än cykel och sabel.

Starten gick och jag låg med ganska bra, det var verkligen full gas. Efter tre – fyra varv började det lugna ner sig, men jag kunde inte riktigt haka på utan tappade rullen fem-sex varv. Därefter var det som CX blir ibland, åkte i ingenmansland och kände mig ganska stark. Klungan varvade mig på något av de sista varven men orkade hålla 35,3 km/h i snitt till slut.

Klungan gick i mål på höga 38 km/h enligt ex Johan som satt med i MAYHEM hela vägen runt. Stort kudos!

Väl i mål slängde jag cykeln i diket medans prologhostan hackade i kapp med tänderna. Sänkte en bulle och  lite saft innan det bar av söderut. Elit körde hårt som satan och det såg ut att gå riktigt fort.

Nästa deltävling är Luma GP 20 maj, har min hals blivit bra så tar jag mig nog till Sjöstan för  att bli avhängd igen.

2 svar till “GP De La Fiskartorpia”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: