Klockad i klungan – en bra vecka

Inledde veckan med att ta en löprunda i måndags, kändes bra att kunna takta i 5.35-tempo runt Årstaviken. Tyckte inte att jag körde ur benen för mycket inför tisdagen och crossen.

Sen blev det alltså CX i Sköndal istället för tisdagsrajd, det behövdes verkligen! Hasse Mård körde igång 3×2 varv så det var bara att bita i styrlindan och köra upp pulsen. Första omgången lyckades jag hålla medelpuls på 163 och maxa ur på 173. Sen höjde jag max lite de efterkommande heaten men medel gick ner lite när jag blev trött. På väg hem körde jag, Johan och Viktor över Bagis för att ”rulla ur benen lite”… Jo tjena.

Sen var det ju dags för mat, lite godis och sängen.  Klockan ringde 05.20 och vi rullade ur Sickla 06.00.

 Vid 06.15 hade jag 180 i puls och då började jag krokna. Det är alltid de där 52 km/h längs Saltsjö-banan som knäcker mig så syreskulden går i taket innan backen börjar mot Fisksätra.

Mötte Johan som tappat klungan och han körde skiten ur mig fram till Hellas-backen på Ätlavägen. Just där kom klungan ikapp oss och han hade pulver att hänga på. Jag fick sällskap av Sara så vi körde ganska hårt för att hinna fram till Flaten. Det visade sig att vi hann hela vägen till Enskededalen och Barnvagnsfabriken innan klungan kom ikapp oss.

I torsdag blev det core på gymmet och en cykeltur med H, vi cyklade sista delen av Pelotonens runda förbi Flaten och hem genom Enskededalen. Kvällen var helt underbar och vi kom hem precis i tid för skymningen.

I lördags var det Stockholm Halvmarathon, Hs tänkta träningsmål för sommaren. Några krämpor hade satt stopp för löpträningen i sommar så jag tog över startplatsen. Gick i mål på 1.55 och kände mig otroligt nöjd, tangerade mitt personbästa som jag gjorde förra året på Göteborgsvarvet och därmed känns det som att jag är tillbaka i samma utgångspunkt där jag var före olyckan i vintras.

I söndags var det nervarvning på programmet, jag och H körde Roslagshöstens korta bana med en av Hovets mastergrupper och rullade in på 26.2 i snitt vilket jag tyckte var kanon för H som startade för första gången i ett motionslopp och körde i klunga för första gången. Stor eloge även till Hovets nybörjarintruktörer!

Efter denna veckan var jag lite lätt sänkt och låg mest i soffan.

3 svar till “Klockad i klungan – en bra vecka”

  1. Stort tack för peppen, jag försöker att träna för att orka leva!

   Följer dina utmaningar och ditt godmod Jocke, sluta aldrig vara Du!

   Kört hårt på dig själv!

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: