På jakt efter den mörka suggan i dalaskogarna

När jag, Johan och Andreas cyklade Siljan Runt bestämde vi att vi skulle ta oss upp till Rättvik igen så att vi fick köra Mörksuggejakten och köra Vidablick. Denna mäktiga backe som loppet börjar med.

Vi peppade hela vägen upp i bilen till I DONT CARE och sen fick vi mat, öl och Jacky D-grogg. Kvällen avslutades med panikmeck i garaget innan vi staplade i säng.

Breakfast for champs
Breakfast for champs

Vi hade anmält oss i Lagom-gruppen, nr 6. Anade att den skulle bestå av dragsega grubbar och gummor som skulle få det svårt i skogen men så illa trodde jag inte att det skulle vara.

Startfålla fem var visst fullpackad...
Startfålla fem var visst fullpackad…
Fålla sex not so much...
Fålla sex not so much…

 

Peter och Johan diskuterar något Viktigt (TM)
Peter och Johan diskuterar något Viktigt (TM)

Tjusningen med att bo på orten är ju att man kan gå upp hyffsat sent men ändå kunna rulla ner till starten i god tid. Vi kom upp lite före åtta, åt frukost och rullade ner till starten. Redan då var det varmt så där förstod jag att det skulle gå hett till!

Starten gick uppför Vidablick och de första fem kilometrarna kändes, inte så mycket i benen men i lungorna. En så där 170 höjdmeter på 20 minuter gjorde sitt får jag säga!

Loppet i sig hade skiftande karaktär, från kladdig leråkning till dammande torvstigar och mulliga skogsvägar. Detta varvat med grusvägar där man fick andas lite gjorde loppet till riktigt roligt! Enda som förvånade mig var att det var så många som var så oerfarna av åkning på skogsstig. Vid små backar började det rassla när folk försökte hitta en lättare växel, sen tog det tvärstopp ofta för att bilda kö.

Även utför var det tydligen utmanande, men vi Hellasgorillor har väl en fördel i skogen. Sen får man ju smaka blodsmak på grusvägarna när man ska försöka hålla undan för de man kört om i skogen…

Johan tog några rejäla förningar efter första depån för att komma om och få tomt framför sig inför skogspartierna. Kass som jag är fick jag gå upp på rött några gånger för att orka ens hålla hjul så fram på femtio kilometer så var jag lite rökt vilket märktes när vi kom ur skogen på höjd och fick motvind.

Cykeln hade fått ett gammalt Conti Race King 2.1 fram och ett Maxxis Ikon 2.2 bak för att ge den där extra skjutsen på platten. Eftersom det var torrt och härligt behövdes absolut inte mer grepp. Ska bli intressant att köra på i Hellas ikväll dock…

Hur som haver så var det alldeles fantastiskt roligt, vi kunde väl knappast fått bättre förutsättningar och jag kikar redan på när jag skulle kunna köra nästa långlopp.

Trött men nöjd med insatsen
Trött men nöjd med insatsen

Risken är ju att det inte är lika roligt och lika bra som Mörksuggejakten… 😉

2 svar till “På jakt efter den mörka suggan i dalaskogarna”

    1. Får försöka hänga med er gammelgäddor på långlopp, det var ju riktigt skoj. Sitter och kikar på Bockstensturen i Varberg i slutet på augusti, kanske vore något!

      Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: