Försäsongsträning

I vintras var jag ju och åkte skidor; det visar sig att man ska ha hyfsad kondis och vara ganska stark i benen för att orka åka hela dagar. Jag hade varken, inte för att det hade förhindrat olyckan men ändå. Inför kommande vinter tänkte jag försöka öka formen lite så att man kan uppskatta åkningen lite mer.

Sen är det ju inte fel att ha lite bättre kondis nu när det är cykelsäsong, utöver att jag anmälde mig till några lopp under sensommaren.

I VILKEN FALL! (Mundiarré?)

Körde 10st 2 min intervaller med 1 min vila mellan på kungsholmsstrand och det var  jättejobbigt. Inget pulsband på mig men det är inte svårt för mig att gå upp i puls när jag löptränar så jag höll på att ramla i Karlbergskanalen.

Tanken är att köra ett intervallpass i veckan framöver för att trycka upp farten i benen och syreupptagningsförmågan lite. Kompletterat med cykling i skogen och något distanspass i veckan så borde kondisen hålla sig i alla fall.

Så, blir det någonsin dags för säsong eller är hela året en enda lång försäsongsträning?!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: