Hemmagjord müsli

Morsan hade gjort god müsli när jag och H hälsade på dom nu i helgen och det var så jävla gott att jag var tvungen att försöka göra egen.

Det visade sig att det kanske inte är billigare men rostad i ugnen blev det toppengott!

Grundreceptet var:

  • 6 dl havregryn eller dinkelgryn
  • 6 dl nötter och frön
  • 2 dl torkad frukt
  • 2 msk olja
  • 2 msk flytande honung
  • 2 msk vatten

Jag gjorde följande variant efter att ha gjort Pauluns müsli som han senare tog ner från sin hemsida (han blev müslifabrikör). Paulun hade även i en vaniljstång i müsliburken när man var klar har jag för mig så det kan man ju lägga till om man vill lyxa lite extra.

  • 4 dl havregryn
  • 2 dl råggryn
  • ½ dl riven kokos
  • 2 dl hackad mandel
  • 1 dl solrosfrön
  • 1 dl pumpafrön
  • ½ dl sultanrussin
  • ½ dl tranbär
  • ½ dl torkade aprikoser
  • ½ dl torkade fikon
  • 2 msk olja
  • 2 msk flytande honung
  • 2 msk vatten

Sen var det relativt rättframt, sätt ugnen på 200 gr för att rosta det ”torra”, gryn, nötter och frön. Blanda det torra i en skål, olja en plåt och bred ut det på plåten. Blanda sedan olja, honung och vatten i ett glas som du häller över grynen och fröna.

Rosta i ugnen ca 20 min, rör runt 3-4 gånger så du inte bränner något. Med min ugn skulle jag nog nöja mig med 15 min eller sänka tempen lite.

Blanda ner den torkade frukten som du hackat i det torra när det svalnat från ugnen.

Njut.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s