TTT – Siljan runt

I helgen som gick så åkte jag Siljan runt med Johan och Andreas. Planen var att åka upp på fredag eftermiddag och sen sova över i Rättvik hos Andreas föräldrar innan vi tog oss ner till Sollerön och starten på lördag morgon.

Först en dag på jobbet...
Först en dag på jobbet…

Det gäller ju att jobba ståndsmässigt, ändå fick jag skäll av Tille för mina jeans och buttondown-skjortan. Jag fick i alla fall provkört mina nya Loake 1880 Buckingham som var riktigt snygga om jag får säga det själv.

Lite preload
Lite preload

På väg upp var det jävulusiskt varmt så jag och Johan började laddningen med en smarrig glass i bilköerna ur stan från Sumpan. Det verkade otroligt mycket enklare att om jag skulle ta mig till Sumpan istället för att han skulle ta sig till city och kriga sig ut från stan igen.

Bulkar på Lappen i Hedemora
Bulkar på Lappen i Hedemora

När vi körde norrut bestämdes det att vi inte skulle grilla med Andreas efter lite koordinering så vi stannade på ett, tydligen, legendariskt stopp. Lappen i Hedemora som serverade ”stora portioner” enligt Johan. JÄVLAR vilka portioner, vi var mätta flera år efter det där matstoppet. Som tur var hade Andreas pappa Olle gräddat smarrsmarriga våfflor med vispad grädde och jordgubbar till vi kom upp till Rättvik så vi inte skulle gå hungriga.

Efter våfflor så blev det lite meck och inflyttning i Andreas stuga innan vi avslutade kvällen med ett par bira på hans altan.

Glada gossar ska snart starta
Glada gossar ska snart starta

Vi var uppe ogudaktigt tidigt men kom nog iväg bland de sista, ELIT-klungan startade kl 07.00, vi kom väl iväg vid 07.45 efter lite lapphämtning och pinkeri.

Johan väntar på servicebilen så han kan få ett nytt hjul.
Johan väntar på servicebilen så han kan få ett nytt hjul.

Vi hittade en bra rulle och kunde köra i 33-34 km/h fram till första depån där vi blev fem starka åkare. Huddingecyklisterna ville verkligen inte dra så jag och Johan fick ta hand om farthållningen. Efter ett par timmar i sadeln fick Johan pyspunka som vi försökte bota genom att skruva på ventilen och putta i mer luft. Det gick inte så vid ca 8 mil så fick Johan kränga på reservdäcket på bakhjulet.
Han upptäckte också att han inte fick någon hjälp hur mycket han än kollade efter servicebilen.

Finfika av Andreas fantastiska föräldrar när det är fyra mil kvar!
Finfika av Andreas fantastiska föräldrar när det är fyra mil kvar!

Andreas föräldrar tog ut husbilen och ordnade två fantastiska fikastopp!! Det ena bättre än det andra får jag säga. Att få en kopp kaffe och en bit vaniljlängd efter en 8 mil var rent himmelskt. När Johan sedan sa att nästa gång förväntar han sig princesstårta så fixade dom det till det andra stoppet!! Weltklasse!!

Johan måste fått ut tårtan i benen direkt för när det var fyra mil slog han hammaren i bordet och drog oss i 34 blås hela vägen i mål. Hur mycket jag och Andreas än gnydde så gick det fortare uppför än utför.

Trött men glad för det fantastiska loppet
Trött men glad för det fantastiska loppet

Min arm funkade ganska hyffsat ändå trots allt men lite stel blev jag nog. Mina nya Specialized Roval Fuseé SLC tubhjul som jag fick tag på begagnat så sent som förra veckan gjorde sitt jobb alldeles fantastiskt bra. Det var kanske mer benen som inte gillade att gå för fullt, kände att de ville krampa lite långt före lungorna tog stopp. Sen MÅSTE jag få bort knaket i cykeln, den låter för jävligt.

3 svar till “TTT – Siljan runt”

  1. Tyvärr är serviceteamet bortresta på Mörksuggejakten, annars kunde vi nog ha väntat oss en liknande uppbackning då. Motionslopp kan ju vara riktigt mulliga, trevliga stop och hög fart däremellan : )

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: