Fikamisär i Nackaskogarna

I tisdags var det dags för gruppetto igen, vi möttes som vanligt vid 18.25 och efter lite nersnack, hets och prylnörderi så rullade vi iväg. Målet för dagen lite löst Ulvsjöslingan och sen typ våta fötter, blåa till bommen för att sen vända gröna tillbaka.

Vi satte av längs grusgångarna förbi Sicklaskiftet för att få lite distans och hinna med den fina cyklingen längre bort. Johan H är ju hopplöst efter med sin enpetare nu för tiden så han hamnade ju direkt lite efter… 😉

Det mesta är faktiskt helt fantastiskt i skogen just nu, vi cyklade bort till träbron vid golfbanan via Dow Jones och skumpade vidare på Blå mot Våta Fötter. Det var tydligen Johan Hs första MTB-tur för året så han hade inte riktigt uppförsklippet i benen men han gav sig fan inte utan tutade på ganska bra med mig och Johan A trots våra Hellas-lok.

Lite sponant kom Johan på att lite kaffe efter en stund på cykel hade varit trevligt, speciellt eftersom vi bara verkade bli tre man i vår gruppetto. Så när vi cyklat upp på Area 51 där den möter Blå så satte vi oss på en fin häll för lite fika och jag kompletterade med Blåbärs- och vaniljgifflar. Mycket trevligt med en lugn minut mitt i allt. Vi skojade om att vi snart får sällskap och ca fem minuter efter att vi börjat cykla igen så kom snabbsnabba gruppen ledd av Fredrich, sen började vi möta folk både här och där i skogen.

Tisdagsgruppetto 2013-05-29
Tisdagsgruppetto 2013-05-29

Stigarna är ju som sagt alldeles fantastiska just nu och ju mer jag kör med min Banshee Prime så blir jag imponerad över hur bra den går både uppför och utför. Körde med både gaffel och dämpare helt öppen förutom transporten och jag tror att jag ska släppa ut lite luft ur framgaffeln och skjuta i lite till i bakdämparen. I och för sig utnyttjar jag hela slaglängden bak så det borde vara OK men jag tror att jag vill ha den lite mer upprätt så att den inte ligger så långt ner i slaget när jag cyklar. Fram är en lite annan historia då jag inte utnyttjar de sista två tre cm vilket gör att den går onödigt högt i slaget.

2 svar till “Fikamisär i Nackaskogarna”

  1. Där flög vi fram från Hästhagen till Sicklasjön! Alternativt så råkade jag glömma sätta på dautårn när jag började trampa där nånstans…

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: