Två i Handen är bättre än…?

Jag och Johan cyklade från Handen till Hellas på Sörmlandsleden igår. Det var helt fantastiskt!

Torrt och fint, lättcyklat egentligen men mitt ebolaliknande häslotillstånd gjorde cyklingen helt sjukt jobbig bitvis. Johan behövde cykla så långsamt att han såg ut som att han skulle välta bitvis medans jag låg och kräktes diket.

Handen Hellas 2013-05-18
Handen Hellas 2013-05-18

Sträckan vi cyklade var några riktigt fina etapper på Sörmlandsleden, 5 -> 1 och hoppade av vid Markuskyrkan i Björkhagen. Det fanns några sämre bitar och blev väl lite lyft över några stockar som hade ramlat över leden. Bitvis var det riktigt bra röjt, bara några fina grenpiskor som kastade sig mot Johans bakhjul när dom frenetiskt försökte döda bakväxeln.

Lite speciellt är de många spångarna, speciellt de som är byggda som långa trappor. Jäkligt roligt att cykla på ”åt rätt håll” vilket vi gjorde men jag kan tänka mig att det är lite segt att köra åt andra hållet där de blir uppför på rätt många ställen.

Fika måste man ju givetvis och vi fick mött upp med Viktor och Robin på uddby gård efter ca 20 km. Där blev det till att ladda på med kolisar så att det fanns lite kräm i benen för eftermiddagen. Glass, kaffe OCH äpplekaka försvann med baljvisa mängder kaffe. Ett par äggmackor kan ha slunkit ner också. Det visade sig vara helt meningslöst eftersom benen inte lydde alls under eftermiddagen. Jag tror jag har tuberkulos. Minst.

Cykeln klarade sig galant, börjar vänja mig mer vid den nu. Har haft funderingar på att skaffa växlar fram men efter helgens tur vet jag inte, det som jag inte kommer uppför med 32×36 kan jag lika gärna gå uppför. Högre på önskelistan ligger nog en drop-post så jag kan justera sadelhöjden och inte bara ligga i svettohöjd hela tiden och veva. Sen skulle jag nog vilja byta sadel, klamma och styre till något lättare. Helst ett Easton Haven kolfiberstyre, en Hope-sadelklämma och en hyffsat lätt men kanske tålig sadel.

Banshee Prime redo för action.
Banshee Prime redo för action.

På längre sikt blir det ett par lättare hjul och slanglöst för att få ner vikten lite. Mina stöddiga 36h Mavichjul med Hope-nav håller fantastiskt bra men det känns i ärlighetens namn lite överbyggt… Sen kanske man skulle ha en styrare för kedjan, det funkar klockrent idag med bara en SS-klinga men den hoppade en gång på ca 40 km så det är ju lite onödigt att köra utan.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: