It’s raining on men

I början på veckan visade yr.no en strålande sol och 15 grader på kartan så jag, fikasvettot Oskar och Johan med spindelbenen skulle ta oss en tur över Lovön via Ekerö ner till Slagsta för att cykla runt Bornsjön. Ett självklart mellanstopp var Sturehofs Slott och fika där.

Ju närmare helg vi kom desto sämre väder blev det, på riktigt! Oskar somnade om men jag och Johan möttes upp vid SCS och trampade norrut genom en sömnig lördagsstad innan vi kom ut genom Bromma mot Drottningholms slott. Vi lyxade till med ett FRA-varv innan vi trampade mot Slagstafärjan. Väl där fick vi vänta lite så det blev en värmande kopp Java i kafeet.

Snutkaffe i väntan på Slagstafärjan
Snutkaffe i väntan på Slagstafärjan

Väl i Slagsta tog Johan kommandot och styrde på cykelbanor så att vi närmade oss Gråbo och sedan upp på den vackra Vällingevägen mot Sturehof. Vädret bjöd inte in till sight-seeing så vi såg nog aldrig Mälaren från slottet. Vi satt mest inne och försökte få lite värme i kroppen med en kopp te. För min del blev det en halvtrist gulaschsoppa och Johan tog en räkmacka som såg smaskens ut. Sen toppade jag med en cheesecake medans han safe:ade med en kardemummabulle.

En balja värmande te väntade på Sturehof, dansade in till smaken Studio 54
En balja värmande te väntade på Sturehofs Slott, dansade in till smaken Studio 54

Post-fika hutter och spöregn välkomnade oss när vi satt upp igen och vi gjorde tappra försök att rycka igång kroppen som verkade lagt av helt på fiket.

Vi rullade söder om Bornsjön upp genom Tumba, Tullinge och sen anslöt vi till Nynäsvägen hela vägen in till stan igen. Väl i civilisationen bjussade hyggliga Johan på cykeltvätt innan jag styrde hemåt för att bli lite varm och torr.

Det blev en blöt runda men ingen riktig misär, förutom att jag frös lite på överkroppen när det började regna mer. Ett perfekt KÖPTILLFÄLLE för oss i CK Konsumtion!

Över och ut!

4 svar till “It’s raining on men”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: