Lidingöloppet 2012

Då var det en vecka sedan jag genomförde Lidingöloppet. Starttiden var 13.30 men eftersom starten är på en ö med lite funky kommunikation och 32000 löpare i omlopp tog det ungefär hela dagen. Åkte till Ropsten, handlade en macka och lite juice som jag fick i mig medans jag köade till en shuttle som skulle gå till Lidingövallen.

Väl framme fick jag snabbt ut mitt startnummer och laddade med lite sommarprat i lurarna. Kikade på folk och funderade på taktik.

Bestämde mig för att göra som söndagen innan och lyssna på kroppen, sikta på 6min-tempo men inte hetsa. Min första start i detta loppet och min första distans någonsin över 21 km.

Gick iväg till starten och hittade min startfålla. Mötte en kollega som jag småsnackade med, hon skulle kruta på första milen, jag tänke spara mig. ”Lycka till” och återvända till peppen.

Starten gick och första milen kändes förvånansvärt bra. Allt rullade på enligt plan, men utförsbackarna började ta ut sin rätt efter 20 km och efter 27 km var jag rejält rökt i benen. Gick i någon backe men kände att det nästan var enklare att bara fortsätta jogga än att stanna, gå och sedan börja springa igen när man hade 20+ km i benen. Gick uppför Abborrbacken och Karins backe, kändes helt OK.

Joggade nöjd in på 3.19 och det var nog precis i nivå med förmåga. Inte nöjd men i linje med förväntan!

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: