Ett spår av sommar

I söndags var jag inte direkt sugen på mer cykling på förmiddagen. Snigelspeeden hade tagit hårdare på mig än vad jag trodde så det blev en lugn dag med lite spatserande på stan. Glass och en kortis till gymmet.

Väl hemma skulle jag städa, men det ryckte i cykeltarmen igen. Sent om sider packade jag konan på bilen och brände iväg till Genarp. Klockan närmade sig 18 innan jag kom av parkeringen men det var fortfarande varmt ute och solen stog högt på himmeln.

I lördags körde jag lågdelarna vilket jag tyckte var lite trist eftersom jag trampade ur utväxlingen hela tiden så nu hade jag bestämt mig för att smyga upp på Romeleåsen bakvägen där stigningarna är lite mildare till en början. Underbart! Kondisen släpade men jag vevade på uppför och uppför!

Stigarna är härligt klargröna och vägen upp förbi sportstugan och genom fårhagarna var alldeles tom på folk. Bara jag, pulsen och hojen!

Efter en 45 min bar det neråt, får säga att en helsten hoj är väl inte riktigt lika rolig som en fulldämpad utför men allt blev ju en helt annat sorts utmaning! Grymt! Ska bara beställa andra däck till Konan, 2.1 Ignitor är lite väl lite kudde i för helstelt.

Något jag reagerade över var den kraftiga avverkningen man har gjort i Genarp i år, det är ris och småträd från gallring överallt. Sen är stigarna uppkörda av såna där skogstraktorer. Lite tråkigt, men det håller väl skogen vid liv antar jag. 🙂

2 svar till “Ett spår av sommar”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: