PCLinuxOS 2007 – första intrycken

Här kommer några spridda intryck, jag ska tillägga att jag har en väldigt gammal /home-partition som har levt med bra länge. I den finns inställningar till tidigare KDE-tillfällen vilket kan strula lite. Trots detta tog jag bort .kde/ och .kderc för att kunna ligga på noll.

KMplayer vald mediaspelare, vilket jag antar är för att slippa distribuera med mysko codecs installerade, men jag tycker den är avskyvär att använda. Mitt tips är att lägga in Kaffeine och win32-codecs.

Firefox skickas med som standard, men alla länkar i Kopete öppnas i Konqeror. Varför i hela fridens namn gör den så? Jag har inte hittat något bra ställe att mecka in vilken webläsare jag vill använda så just nu klipper jag och klistrar. Tips nån?

Musknapparna funkar direkt, på min Logitech MX510. I Ubuntu får man installera evdev för hand och mecka i xorg.conf. i PCLOS funkade tumknappen som den skulle direkt, inget extrajobb!

Hur får man igång Compiz Fusion?! PCLOS kommer med Compiz och Beryl installerat vid sidan om varandra och det var inga problem att få igång, inte heller dom binära Nvidia-drivrutinerna.

När jag drog igång Firefox för första gången var Times standardtypsnitt i Firefox, ändrade till Bitstream Verdana och vips såg allt ut som vanligt igen. Oklart om detta är PCLOS påhitt eller en kvarleva från min Gutsyuppgradering.

Svensk locale var inte installerad från början trots att jag ställt in svenska i installationen så nu har jag petat in kde-i18n-sv-paketet för hand iallafall.

Sen en sak: Bara jag som är dum eller HUR FAN INSTALLERAR MAN ETT TEMA?!

Ett svar till “PCLinuxOS 2007 – första intrycken”

  1. Hej Magnus

    Alltså, förklara för mig som är HEEELT newbie på Linux, är det här något som gör att man kan köra windowsprogram under Linux?

    // Jocke

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.