Microsoft, vi har redan en dokument-standard!

Den senaste veckan har till stor den handlat om hus Microsoft försökt få OOXML att bli en ISO-standard. MS har mycket att vinna på att få sitt dokumentformat standardiserat eftersom man då kan använda det som ett tungt argument i offentliga upphandlingar.

Vad som verkar vara en väl utbredd missuppfattning är huruvida OOXML skall vara standard för dokument i kontorsprogramvaror eller inte, men det stämmer inte. Vi har redan en öppen dokumentstandard, OpenDocument! Det finns ingen anledning att godkänna en till, förutom att tillfredställa Microsofts sårade ego.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.