Grindhouse: Planet Terror

Jag och David var i Helsingborg och kollade på Planet Terror igår. Det var en bra film, men jag blir mest sugen på att se dom gamla orginalen. Både Tarantinos Death Proof och denna är gjorda lite med glimten i ögat och det är svårt att hålla sig allvarlig eller ens bli i närheten av upprörd över allt blod och slem.

Vad som jag kan tycka blir lite konstigt är att det blandas friskt mellan allvarlig sentimentalitet och ironi, det blir ibland lite svårt att tolka.

Lite kul är det också att se en skön blandning mellan gamla och nya ansikten. Rose McGowan spelade en ganska bra huvudroll som strippan som får ett maskingevärsben, den gamle åttiotalshjälten Michael Biehn från Aliens och Terminator I och Ceech Martin dyker upp i en kort trailer alldeles i början.

En av doktorerna som är med är väldigt lik Heather Graham, men det visade sig att hon hette Marley Shelton och jag tyckte jag sett henne i något annat men kunde inte känna igen något när jag kollade igenom vad hon gjort.

Bruce Willis är med på ett hörn, men verkar vara undanstoppad längst ner på IMDB.

3 svar till “Grindhouse: Planet Terror”

  1. VM i obskyra referenser? 😉 Fick ju googla ffs! 😀
    Sen visar det sig att jag visst sett henne som Dr Molly Clock!
    Ja, vi får boka lite filmmaraton tycker jag under hösten med bra teman. Exploitation tycker jag känns som en bra början!

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: