Linux, Nokia och synkning

Har börjat klura lite på hur jag ska få kopplat ihop min nya telefon med datorn där hemma. För det första saknar den blåtand, så jag tänkte skaffa en liten USB-tumme till det.

När jag väl kommit så långt antar jag att jag får försöka koppla ihop grejerna. Har redan provat lite med jobbets E61:a och en provinstallation på den bärbara och det verkar fungera hyffsat, fick kontakt och allt, men syncML ville inte synka. Får titta vidare på det. I hopp om att få det att funka har jag hittat en bra HOWTO som jag tänkte försöka mig på att följa.

Generellt sett verkar ju Nokia annars vara fullständigt teknikfientliga, deras synkningsmjukvara till Windows är ju inte direkt någon höjdare. Och hur man sen kan sälja en smartphone som inte går att ladda över USB-kabeln är bortom mitt förstånd (E61).

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.