Det är tur att man inte har tummen mitt i handen n…

Det är tur att man inte har tummen mitt i handen när det kommer till att meka. När jag och Janne stog och snacka skit innan jag packade in cykeln i bilen märkte jag ett spel i baknavet, detta verkar inte bra tänkte jag. Både bodyn och navet har hållt under min tyngd nu under ett helt år så det vore väl ett under om inget hade gått sönder än.

Men när jag rev ner navet framför tvn igår så verkade det bara vara dålig lagerspänning, alla kulorna var hela och fina och lagerbanorna var utan spår. Trots den omilda behandlingen på Kinnekulle i juni och ingen service sedan dess verkar navet fungera klanderfritt. Orginalfettet var till och med kvar i rikliga mängder och det var ingen brun sörja som jag befarade.

Avfettning, infettning och justering av lagerspänningen verkar vara det enda som behövdes. Jag behöver snart rikta och spänna upp bakhjulet märkte jag, men klarar jag mig igenom hösten så får det komma på vinterkontot.

I övrigt går cykeln som på räls, det enda som behöver göras nu är att byta lillklingan fram och ett byte av vevlagret troligtvis.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: